Project Description

IMG-20230419-WA0032

Aquest projecte ha estat cofinançat amb el suport del departament de cultura del consell de Mallorca amb 14.697,76€

Logo_Dep_Cultura_color

FITXA TÈCNICA i ARTÍSTICA

Guió i direcció: Josuè Guasch

Escenografia: M. Elena Ramis

Interpretació: Cristina Francioli i Josuè Guasch

Attrezzo i vestuari: M. Elena Ramis Llabrés

Músiques: Teatritx

Disseny de llums: Pedro Victory i Josuè Guasch

Teles i Tapisseria: Elena Xibillé

Producció: Teatritx

Durada: 60 minuts

Necessitats: Espai 6m x 4m.

Link teaser llarg (4 minuts): https://drive.google.com/file/d/1lzTABbQ2n_0_w_PbIDs62QOg4gubQe6A/view?usp=drive_link

IMG-20230419-WA0024

SINOPSI

Unes mongetes màgiques fan que en Joanet i na Magdalena tinguin accés al cel, a l’oficina de Sant Pere, això els permet demanar una sèrie de desitjos que els duran a tenir una casa molt gran, a ser batles, reis i tenir el món a les seves mans… però no tot surt cóm ells volen.

Una comèdia divertidíssima, participativa i amb una reflexió molt important al darrere: qui tot ho vol, tot ho perd!

La música tradicional, els acudits i el ritme de l’obra farà que no pugueu aclucar els ulls en cap moment.

IMG-20230419-WA0015

L’ESPECTACLE

Aquesta és potser la rondalla més famosa de Mallorca i per això mereix escenificar-la amb molta cura. Una escenografia molt vistosa feta de ferro i que puja fins al cel ens dona la benvinguda, després anirem sumant elements com una mongetera feta amb més de 150 metres de corda molt espectacular. També elements com una gerra, una barraca, una casa gran que es transforma en hospital i en batlia i un castell enorme donen color i vistositat a l’obra.

El personatges, Joanet i Magdalena comencen essent pobres i gràcies a unes mongetes màgiques que aconsegueix en Joanet i que sense voler els duen fins al cel, aconseguiran tenir contacte amb sant Pere que fent una telefonada al Bon Jesuset (L’amo), tindran tot el que voldran. Cada vegada volen una casa més grossa i ser metges, batles i reis… fins que al final volen ser Bon Jesuset i Puríssima ja que són els amos. Això fa que L’amo veritable acabi enfadat i els hi prengui tot el que els havia donat. Finalment acaben tornant a sa gerra del principi. Com diu una altra rondalla: Mestre, mestre Gelabert, qui tot ho vol, tot ho perd!

La música és molt present durant l’obra. Tonades típiques Mallorquines que ens recorden a les nostres millors jotes o boleros i que estan interpretades amb instruments tradicionals.

El vestuari tot i ser modern, còmode i vistós, està basat en la vestimenta tradicional de ses nostres illes.

El bon humor, la participació, les cançons i un toc de surrealisme, fan de «En Joanet de sa gerra» Un dels millors muntatges de Teatritx, que és dir molt. Un espectacle que té molt de ritme i que divertirà a grans i petits. No oblidem que aquesta història té una moral i una reflexió molt important que farà reflexionar a tothom fent una catarsi obligada. A la nostra societat hi ha coses que donem per fetes que en realitat no funcionen i fan que el mon s’embruti i vagi a pitjor. Aquesta obra ens obrirà els ulls en alguns aspectes, però des de la rialla i el bon humor.

No us perdeu aquesta meravella que no us deixarà indiferents.

Visca les rondalles! Visca el Teatre!!!

IMG-20230419-WA0019