Project Description

SINOPSI

Un passeig per la majestuositat d’un cementiri que respira vida, art i pau. Teatritx ens acompanyarà per aquesta visita guiada on descobrirem la història del cementiri que va molt lligada a ciutat.

Cada racó ens brindarà l’oportunitat de gaudir de la bellesa física i espiritual que s’amaga dins les pedres del cementiri de son Tril·lo.

Els usos funeraris són un atribut que es dispensa als vius i no als morts. Recordarem, doncs, alguns dels personatges més il·lustres que són enterrats en aquest espai que ens farà viatjar al lloc més sublim de l’ànima humana.

Benvinguts al parc de Son Tril·lo!!! Benvinguts a la vida!!!

LA VISITA

Benvinguts al parc de son Tril·lo.

Per començar podrem gaudir de l’entrada monumental d’aquest cementiri i petit refugi per als dies de pluja. També coneixerem la història de son Tril·lo i com va ser la gènesi del cementeri.

Presentarem el mausoleu dels militars italians i el panteó d’aviació que reben al visitant.

Pujarem a la terrassa pel sector 1 per veure una panoràmica de tot el «campo santo» i xerrarem de totes les ampliacions de l’espai i a què i qui corresponen.

Tornarem a baixar pel sector 3 i descobrirem la tomba d’en March i recordarem a Francesc de Borja Moll, enterrat al sector 4.

Passarem sota un arc de ferro (Portal cuadro buit) al ampliar el cementiri del sector tres van haver de girar dues capelletes i van fer aquest arc per simbolitzar el traspàs cap a millor vida. Aquests terrenys foren donats per en March. Passarem per les fosses comunes (sector 4 amb Jean Batten), també l’ossari «cruz de hoyos» i prop de la tomba de Joan Alcover de qui llegirem un poema.

Ja al sector 2 o cementiri vell aturarem al jardí per recordar les víctimes del revellí i a J.M. Llompart enterrat molt a prop.

Pujarem a la plaça del Beat Ramon Llull i explicarem al costat del sepulcre d’Emili Darder, els fets de la guerra civil i llegirem la darrera carta que aquest batle escrigué a la seva dona. Ens acostarem al cap de cantó per veure on afusellaven als republicans i interpretarem un fragment del llibre «Jeroni Alomar Poquet» de Nicolau Pons i Llinàs.

Baixarem després a les catacumbes on és adient llegir alguns dels epitafis que més ens agraden i que honoren als morts des del punt de vista dels vius.

En sortir ens trobem de cara amb un ficus centenari i que ens permet xerrar dels arbres i jardins del cementiri.

En aquest sector hi ha les escultures més meravelloses del cementiri i gaudirem entre d’altres de l’àngel negre de la fama a la tomba d’en Uetam un cantant molt il·lustre.

Per acabar podrem conèixer l’oratori que presideix aquest sector i els visitants podran fer una volta pel sector 1 per gaudir de la infinitat de racons que ens brinda.

A la visita nocturna podrem gaudir de cançons relacionades amb el cementeri i de dues escenes creades expressament per a la ocasió.

Un passeig per la història de Palma i els seus morts que ens durà a racons que desconeixíem de la nostra ànima.

FITXA TÈCNICA i ARTÍSTICA

Guió i direcció i interpretació: Enric Garcia i Josuè Guasch

Attrezzo i vestuari: M. Elena Ramis Llabrés

Producció: Teatritx

Durada: 120 minuts

Textos: Carlos Garrido, Joan Alcover, J.M. Llompart, Emili Darder… entre d’altres.

Promotors: Empresa funerària municipal

Idiomes: Mescla de català i castellà

Contacte: Josuè Guasch, telèfon 625111980. Mail teatritx@gmail.com (Teatritx amb tx final)

Preu: 8€ general. 7€ especial (Menors, majors de 60 anys, families i grups de 10 o més persones)

Agraïments: Carlos Martínez de Tejada, Margarita Perelló, Miquel Gomila, Carlos Garrido, Catalina Simó, Familia March, Dolça Guasch i Ajuntament de Palma de Mallorca.

Link per comprar entrades a les visites diürnes:

https://entradas.uepmallorca.app/events/visites-guiades-diurnes-al-cementiri-de-palma

Link per comprar entrades a les visites nocturnes:

https://entradas.uepmallorca.app/ca/events/visites-guiades-nocturnes-al-cementiri-de-palma